Hoşgeldiniz  

ORGANİZE İŞLER BUNLAR

admin | 10 Haziran 2022 | Uncategorized A- A+

ORGANİZE İŞLER BUNLAR

Bolvadin Organize Sanayi Bölgesi 2000 yılında kurulmuş. Bolvadinlinin umudu olan Bolvadinli organize sanayi bölgesinin yer seçimide sancılı olmuştu. Kimi Çobanlar yolu olmalı derken kimide karabağlar köyü civarı olmalı şeklinde uzun polemikler yaşanmıştı.

Asıl önemli olan 22 yılda ne kadar yol kat ettiğimizdir. Bizden sonra kurulan organize sanayi bölgelerinde fabrikalar kurulurken bizde sadece malesef yatırımlar resimlerde kalmıştır.

Bize her zaman  büyük şehirlere ulaşım maliyetinin çok olması, yerin yanlış olduğu, hammaddeye uzak olduğu gibi olmazlar anlatıldı. Önce hammaddeden bahsedelim Bolvadinde orman ürünleri işleyen bir çok işletme var Bolvadinde orman varda bu işletmeler bu ürünlerimi değerlendiriyorlar. Tabiki hayır bu işletmeler ormanların ihalesine girip ihaleyi alıyorlar sonra Bolvadinde işleyip dış piyasadaki mütahitlere satıyorlar. Ulaşım sorunu var diyorlar komşu ilçelerle aramızda o kadar büyük fark olduğuna inamıyorum. Velhasıl Bolvadinliler ve Bolvadini sevenlere şunu söyleyebilirim yatırımı ilçemize çekmek bir kurumun veya işletmecinin tek başına altından kalkaçağı bir işdeğildir. Bu işerin organize edilmesi görev dağılmın iyi yapılması Büyük şehirdeki girişimci ve brokratlarla ikili ilişkilerin sürdürülebilmesi ile alakalıdır.

Ülker gurubunda yatırımları yöneten Bolvadinlilerin olduğunu, Sütaş holdin de hemşehrilerimizin yönetimde bulunduğunu çok duydum. ProfDrNecmettin Erbakan hocamızın  Yörükzâde Ahmet Fevzi Efendi den aldığı derslerin yüzü suyu hürmetine Afyonkarahisar Alkoloid fabrikasının Bolvadine kurulmasını sağlamadı mı? O zamanki siyesi aktörler bir gecede arsa tahisisi için çalımar yapmadı mı? Evet Bolvadinliler ve Bolvadini sevenler Bolvadinliler gerçekten isterse yapamayacakları fabrika kuramaycakları işletme yok. Bizim ceo larımızda işletmecilerimizde brokratkarımızda yıllardır var yeterki bunları iyi organize edebilelim ve samimi davranalım.

429 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
@2023 Bolvadin Kent Haber & Yedikapı Ajans Tüm Hakları Saklıdır.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle