Hoşgeldiniz  

KIRKGÖZ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ,TARİHİ KIRKGÖZ KÖPRÜSÜNÜ ZİYARET ETTİLER.

admin | 10 Haziran 2022 | Eğitim, Genel A- A+

KIRKGÖZ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ,TARİHİ KIRKGÖZ KÖPRÜSÜNÜ ZİYARET ETTİLER.

Afyonkarahisar bolvadin ilçesinde Akarçay üzerinde bulanan Kırkgöz Köprüsünün güney bölümü Bizans İmparatoru I. Manuel Kommen tarafından 1150 yıllarında, kırk gözlü olarak mermer ve bazalt taştan yaptırıldı. Surre-Hicaz yolu üzerinde bulunan köprü, XVI. yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle Mimar Sinan tarafından kuzey yönde 64 göze kadar uzatılmış olup 200 metre uzunluğunda.

Günümüze kadar ulaşan gözlerin sayısı 57’dir. Mimar Sinan, köprüye bir namazgah ve suya inmek için de mermer bir merdiven yaptırdı. Namazgahın etrafı duvarla çevrelenmiş, köprüye açılan kapı geçidi envanterde kayıtlı. Köprüde bazalt, andezit ve mermer devşirme taşlar kullanılmış. Köprünün kemerleri, orta kısımda daha geniş ve sivri tonozlu, uçlara doğru küçük ve basıktır. Köprü moloz dolgu üzeri kesme taşlı, yanları dikdörtgen şeklinde bloklarla tek sıra korkulukludur.

İlçemiz de faaliyet gösteren Kırkgöz Anaokulu öğrencileri okul müdürü Osman Cihan ve Öğretmeler Nevriye Acar Baysal.Mukaddes Baygın eşliğinde tarihi kırkgöz köprüsünü gezdiler .Öğrenciler bu program sayesinde bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıdılar. Öğrenciler Okul müdürü Osman Cihan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Derviş Özçal bey’e teşekkür ettiler.

455 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
@2023 Bolvadin Kent Haber & Yedikapı Ajans Tüm Hakları Saklıdır.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle