Hoşgeldiniz  

Bolvadin Çarşı Cami’inde Tadilat

admin | 25 Haziran 2022 | Genel, İslamiyet A- A+

Bolvadin Çarşı Cami’inde Tadilat

İlçe merkezinde, çarşı içinde Hisar Mahalesi Emirdağ Caddesi ile Zafer Caddesi’nin kesiştiği kavşakta bulunmaktadır. Caminin kitabesinden anlaşıldığına göre Eşrefoğulları Beyliği Zamanında Mübariziddin Mehmet Bey tarafından H.720/M.1320 tarihinde külliye olarak yaptırılmıştır (Bayar, 2004: 100).
Caminin bu binasının mimari özelliği ve yıkıldığı tarih hakkında bir bilgi yoktur. 1553 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın Bolvadin’i ziyareti sırasında Sadrazam Rüstem Paşa tarafından yıkılarak Mimar Sinan’a Kubbeli Camii olarak anılan camiyi yaptırmıştır.

Bolvadin Müftülüğü’nden Osman Hulusi Efendi tarafından kurulan cami yaptırma cemiyetince eski cami yıktırılarak, Afyonlu Mimar Georgios Parmakyan’a yeniden yaptırılmış ve 1904 yılında ibadete açılmıştır. Cami, Yeni Camii, mihrabındaki döner sütunlardan dolayı Döner Sütunlu Camii ve Ulu Camii isimleriyle anılmıştır ancak çarşı merkezinde olduğu için halk tarafından Çarşı Camii olarak söylenilmektedir.

3 hafta önce çarşı cami’inde halıların yıkanmasından sonra şimdi de 2 gün önce cami de tadılat başladı.Kurban Bayramına yetişeceği camların boyanacağı dile getirildi.

755 Kez Görüntülendi.
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
@2023 Bolvadin Kent Haber & Yedikapı Ajans Tüm Hakları Saklıdır.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle