Hoşgeldiniz  

Yazarlar

NEYİMİZ EKSİK?

Tarih, doğa kültür,  Bolvadinimiz gerek ekonomisi gerekse kültürel hayatı ile geçmişi eskilere dayanan bir kentimiz. Çevre ilçelerimizde bir çok yetişmiş iş insanın ve birokratların da  orta ve lise eğitimini Bolvadin de tamamladığını duyarsınız.

Eber gölümüz var üç fabrikaya bedel yıllardır, Ağılönü mahallemizin  ve çevre köylerin geçimini sağlamış bir fabrikayı senelerce beslemiş balığıyla doyurmuş. Filemingo kuşlarını bizler dizlerde ve çizgi filmlerde izlerken burnumuzun dibinde yıllarca beklemiş dinlenmiş sayılı kuş göçü yollarından biri. Göçmen kuşlara ev sahipliği yapmış.

Yedikapımız var daha gün yüzüne çıkmamış Kemerkaya topraklarına hapsedilmiş kaç katlı bilmiyoruz. Hakkında bir sürü şehir efsaneleri anlatılır. Durayerimiz var tarihin üzerinde tarih yaşamış.

Toprağımız var ne emek verirsen inkar etmez. Kaplıcamız var suyu şifa , Horan Parkımız var  millet bahçeleri daha yeni filizlenirken Bolvadinliye ve çevre ilçelere yıllardır hizmet vermekte .

Evet arkadaşlar bu kadar değerlerimiz varken neden memleketimiz hak ettiği yere gelemiyor insanımız  kıral kayığına bizde bindik diye başka su birikintilerinde fotoğraf atıyor . Hoyek ve Yan-kı  halk oyunları ekiplerimiz canla başla kültürümüzü yaşatmak için uğraşırken biz sıra gecelerini başka yerlerde arıyoruz hepimizin biraz düşünmesi gerekli.

 Bolvadin Bolvadin oluşunda bir şey kaybetmez ama bizler çok şey kaybederiz.

Barış Ceylan Ak

04.1102022

Barış Ceylan AK

Köşe Yazarları

@2023 Bolvadin Kent Haber & Yedikapı Ajans Tüm Hakları Saklıdır.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle