Menü Bolvadin Kent Haber
Tarih: 11.07.2025 18:19
YANGININ ARDINDAN TARİHİ DOKU YENİDEN HAYAT BULDU

YANGININ ARDINDAN TARİHİ DOKU YENİDEN HAYAT BULDU

Facebook Twitter Linked-in

YANGININ ARDINDAN TARİHİ DOKU YENİDEN HAYAT BULDU
2022 yılında Bankalar Caddesi Çarşı Merkezinde meydana gelen yangının ardından uzun süre çözümsüz kalan alan, Belediye Başkanımız Derviş AYNACI'nın yoğun girişimleriyle yeniden ayağa kaldırıldı.

Tarihi çarşının dokusuna uygun şekilde, mermer ve ahşap detaylar korunarak aslına uygun biçimde restore edilen iş yerlerinin açılış ve hissedarlara teslim töreni bugün saat 12:00'de gerçekleştirildi.

Törene Bolvadin Kaymakamı Ali ARIKAN, Belediye Başkanımız Derviş AYNACI, İl ve ilçe protokol üyeleri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualarla kurdele kesiminin ardından hissedarlara anahtar teslimi yapıldı.

Başkan Derviş AYNACI, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"Yangının ardından bu alan ne yazık ki uzun süre sahipsiz kaldı. Biz göreve geldikten sonra konuyu yakından takip ettik. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözü tuttuk ve tarihi çarşımıza yakışır, estetik ve fonksiyonel bir yapı kazandırdık. Tüm esnaflarımıza hayırlı olsun."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —