Bolvadin’den Belçika’ya giden öğretmen ve öğrenci kafilesi Hamme’de vatandaşlarla buluştu.

25 Ekim 2022 - 7:52 pm

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ERASMUS akreditasyon projesi kapsamında, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Dinar Bilim ve Sanat Merkezi, Bolvadin Anadolu Lisesi ve Çay Anadolu Liselerinden iş başı, gözlem ve öğrenci hareketliliği için 9 öğretmen ve 9 öğrenci Belçika’ya gittiler.

Kafilede yer alan öğretmenler

Cansu Mızrak, Suzan Uysal Yıldırım, Mehmet Gökhan Eroğul, Yılmaz Ülger, Hakan Gümüş, Bilal Açıkgöz, Rabia Akcan, Gülcan Yılmaz, ve Tülin Kiper.

Kafilede yer alan öğrenciler

Hasan Taşyürek, Makbüle Nilay Pınar, Dilay Sarısaban, Ceren Bodur, Muhammet Ali Karademir, Muhammed Ali Karademir, Muhammed Ali Yüksel, Muammer Baki Oduncu, Eren Yılmaz, Elvin Yılmaz.

Pazar günü, Charleoi Havalimanı’ndan saat 14:00’de Belçika’ya giriş yaparak Hamme belediyesinde bir otele yerleşen 9 öğretmen ve 9 öğrenciden oluşan 18 kişilik kafile, akşam saat 20:00’de Hamme Yunus Emre Camisi’nde vatandaşlarla buluştular. Kafileye başarılı siyasetçi Hamme Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tokgöz eşlik etti.

Hamme ve komşu şehirlerden gelen Türk vatandaşlar tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanan öğretmen ve öğrenciler, gördükleri yakın ilgiden dolayı, kendilerini yabancı bir ülkede olduklarını hissetmediklerini ifade ederek, duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Afyonkarahisar Çay Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Tülün Kiper, vatandaşlarla yapılan buluşmada söz alarak, ” 24 senedir öğretmenim. 9 öğretmen ve 9 öğrenci olarak Erasmus akreditasyon projesi kapsamında Belçika’dayız. Bu proje çerçevesinde 5 gün süreyle Hamme’de “Richtpunt Campus” isimli teknik okuluna geldik. Öğrencilerimizin kültürler arası etkileşimden iyi anlamda etkilenmesini umuyoruz. Aynı zamanda bizlerde burada sizlerin nasıl bir yaşam sürdürdüğünü de görelim istedik. Bizi misafir ettiğiniz için çok teşekkür ederiz” sözlerine yer verdi.

Öğretmenlerden Yılmaz Ülger ise, ” Afyonkarahisar’da akranlarında zihinsel olarak yetersiz ve çeşitli engelleri olan çocuklarımızı tespit ediyoruz. Yada akranlarına göre daha üstün yetenekli olan çocukları tespit ederek, uygun kurumlara yönlendirmesini yapıyoruz. Bu çocuklar tabiiki ülkemizin geleceği olan çocuklar. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bu proje kapsamında da Hamme’de ki eğitim faliyetleri neler, özel yetenekli çocuklar için neler yapılıyor. Akranlarından ileri düzeyde olan çocukları gözleme şansımız olursa, bu çocuklar için farklı ülkelerde ne çeşit çalışmalar yapılıyor, bunları gözlemlemek için buradayız. Umarım bizlerde deneyimlerimizi Afyonkarahisar ilindeki meslektaşlarımıza olumlu şekilde yansıtırız. Buraya gelirken yeni bir ortama geliyoruz, ister istemez bir tedirginlik ve kaygıyla buraya geldik. Ama şu ana kadar farklı bir ülkeye geldiğimizi hissetmedik. Samimi ve güler yüzlü ev sahipliğinizden dolayı hepinize çok teşekkür ederiz.” dedi.

Konuşmaların ardından salondaki buluşma derin sohbetlere yerini bırakırken, İş adamı ve BEB Derneği Başkanı Osman Mızrak, kafilede yer alan öğretmen yeğeni Cansu Mızrak ile buluştu. Kafile buluşmasında iş insanı Süleyman Öztürk ve Muhammet Akkuş’da salonda hazır bulundular.

İş insanı Süleyman Öztürk Ayonkarahisardan gelen öğrencilere ve öğretmenlerine rehberlik ederek yabancılık hissettirmedi.

  • Adınız ve Soyadınız

  • E-Posta Adresiniz (Yayınlanmayacak)

  • Yorumunuz

© 2024 Bolvadin Kent Haber Tüm Hakları Saklıdır.