• BIST 100

    14155,50%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5901,44% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 2,05

Taytak: Eğitimi güçlendirmeden Türkiye Yüzyılı inşa edilemez

Taytak: Eğitimi güçlendirmeden Türkiye Yüzyılı inşa edilemez

Genel 14.12.2025 16:45:00 0
Taytak: Eğitimi güçlendirmeden Türkiye Yüzyılı inşa edilemez

Taytak: Eğitimi güçlendirmeden Türkiye Yüzyılı inşa edilemez

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada eğitimin dört temel direğine dikkat çekti. Taytak, mesleki eğitim gören öğrencilerin prim mağduriyetinin giderilmesi, 'Akran Zorbalığı' yerine 'Akran Nezaketi' ifadesinin kullanılması ve Türkiye Yüzyılı hedefleri için ortak uzlaşı çağrısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’ndaki 2026 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkarak önemli mesajlar verdi.

Milletvekili Taytak, Milli Eğitim’in bir çocuğun hayata bakışını, insanlarla ilişkisini ve ahlaki değerlerini belirleyen en temel alan olduğunu belirtti. Eğitimin bir bütün olduğunu ve şu dört sağlam temel üzerinde yükseldiğini ifade etti: Aile, Mahalle ve Sosyal Çevre, Okul ve Öğretmen. Taytak, bu yapının zayıflamasının eğitim yolculuğunda eksikliğe yol açacağını vurgulayarak, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadeleriyle öğretmenlik mesleğini, “Hamlığı olgunlaştıran ustalık” olarak tanımladı ve öğretmenlerin medeniyet meşalemiz ve aydınlık geleceğin mimarları olduğunu kaydetti.

"Altın bilezik emekliliğe sayılmalı"
Üniversite mezunu gençlerin işsiz kalmasına karşın, sanayinin usta, tekniker ve ara eleman ihtiyacının altını çizen Taytak, Mesleki Eğitim Merkezlerinin önemine dikkat çekti. Bu kurumları “altın bilezik takan kurumlar” olarak nitelendirdi. Taytak, Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin adına ödenen primlerin sadece kısa vadeli sigorta kolları (İş Kazası, Meslek Hastalığı) kapsamında değerlendirildiğini, emeklilik primine (uzun vadeli sigorta kolları) sayılmadığını aktararak, bu teknik ayrımın düzeltilmesinin mesleki eğitimin cazibesini artıracağını ifade etti.

"Mülakatlar adil ve şeffaf olmalı"
Öğretmen atamalarında uygulanan mülakat süreçlerine de değinen Milletvekili Taytak, öğretmen adaylarının sıralamalara ilişkin olarak kendilerini eşit, şeffaf ve adil bir değerlendirme içinde hissetmeleri gerektiğini söyledi. Taytak, bu beklentilerin hakkaniyet duygusunun daha güçlü hissedilmesine yönelik samimi temenniler olduğunu belirterek, atılacak yapıcı adımların eğitim camiasında birliği güçlendireceğine inandıklarını aktardı.

"Dijital karmaşaya karşı Oçortak durmalıyız"
Dijital çağın gençleri, millî ve manevî değerlerden uzaklaştırma tehlikesine karşı uyarılarda bulunan Taytak, bu durumu “Dijital karmaşa” olarak niteledi. MHP’nin bu hayati meseleye sahip çıktığını ve kanun teklifleriyle öncülük ettiğini belirtti.

Taytak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifadeleriyle dijital mecranın “küresel kuşatma” aracı haline geldiğini belirterek, Avustralya örneğini gösterip tüm siyasi partilere seslenerek: “Gelin, siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakalım; çocuklarımızın psikoloji ve fiziksel sağlığını, güvenliğini ve geleceğini birlikte koruyalım.” çağrısı yaptı.

“Akran zorbalığı yerine Akran nezaketi"
Taytak, konuşmasında özellikle üzerinde durduğu ve altını çizdiği bir yeniliği kamuoyuna duyurdu:
“Dilekçe Komisyonu bünyesindeki Akran Zorbalığı Alt Komisyonu olarak, ‘Akran Zorbalığı’ ifadesi yerine, çocuklar arasındaki uyumu, iletişimi, dayanışmayı ve empatiyi güçlendiren bir anlayış olan ‘Akran Nezaketi’ ifadesini, Komisyon üyesi bütün siyasi partiler olarak; siyaset üstü bir karar ile resmen kabul etmiş bulunmaktayız.”

Taytak, yeni ifadenin sorunlu davranışı etiketlemek yerine, doğru ve yapıcı davranışı öğretmeyi hedeflediğini belirterek, tüm ulusal ve yerel medyaya bu yeni ve pozitif yaklaşımı kullanma çağrısı yaptı.

"Eğitim, Türkiye Yüzyılı’nın merkezinde"
Türkiye’nin eğitim alanındaki gücünü akademik kadroların oluşturduğunu belirten Taytak, son yıllarda savunma teknolojilerinde, yapay zekâ sistemlerinde ve genetik bilimindeki ilerlemelerin, Türk bilim insanlarının teknik kapasitesini ortaya koyduğunu söyledi.

Taytak, Türkiye Yüzyılı hedefinin eğitimi; kalkınmanın, toplumsal gelişimin ve teknolojik dönüşümün merkezine yerleştirdiğini belirterek, sanayi ile üniversite arasında güçlü köprüler kurulması gerektiğini vurguladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a çalışmalarından dolayı başarı dileklerini iletti.

Taytak'tan Bakan Tekin'e teşekkür 
Milletvekili Taytak konuşmasının sonunda, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinin devlete ve millete hayırlar getirmesini temenni ettiğini belirterek, Sayın Bakan Prof. Dr. Yusuf Tekin’e hayata geçirmeyi planladığı eğitim modellerindeki yeniliklerden dolayı başarı diledi.

Taytak, son olarak:
“Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kutsal görevlerini ifa ederken şehadet mertebesine ulaşan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Genel Kurulu, en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Taytak: Eğitimi güçlendirmeden Türkiye Yüzyılı inşa edilemez

Bolvadin belediyesi kalıcı çözümler üretiyor

BOLVADİN BELEDİYESİ FİNİŞERİ, EMİRDAĞ OSB’DE LOKAL ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

BAŞHEKİM ACAR OTİZMLİLERE MÜJDEYİ VERDİ

Başkan AYNACI’dan Arıyem İşletmesine Ziyaret

Başkan AYNACI’dan Avşar Emaye’ye Nezaket Ziyareti

HİSAR MAHALLESİNDE KALDIRIM VE PARKE YOL TAMİR ÇALIŞMASI

TDİ OSB’de İmar ve Altyapı Projeleri İçin İmzalar Atıldı

BOL-DAV; SİVİL TOPLUMUN EN PRESTİJLİ ÖDÜLLERİNDEN BİRİNE LAYIK GÖRÜLDÜ

BAŞKAN AYNACI, ZABITA PERSONELİYLE BULUŞTU

Kaymakam ARIKAN ve Başkan AYNACI’dan Yaralılara Geçmiş Olsun Ziyareti

“Obezite yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sağlık sorunudur.

Başkan AYNACI Meclis Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Kaymaz Mahallesi’nde Parke Taşı Yol Bakım Çalışmaları Sürüyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

BADEMLİ MAHALLESİNDE KALDIRIM YAPIMI DEVAM EDİYOR

Böcek Ailesi İçin Okutulan Mevlid’e Başkan AYNACI Katıldı

Ağılönü Bölgesi’nde Parke Taşı Onarım ve Bakım Çalışması

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Pınar Süt ile Bolvadin’e Değer Katacak İş Birliği Görüşmesi

Bolvadin’in Yarınlarına Güçlü Adım: TDİOSB’de Belediyemiz Etkin Rol Üstleniyor

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM

20 YILDIR HİÇBİR ADIM ATILMAMIŞ BOLVADİN TDİ OSB’DE İLK İMZALAR ATILDI

BOLVADİN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE DOĞALGAZ STARTI VERİLDİ

Dişli Tepesinde Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

GÖKÇEYAYLA MAHALLESİ’NDE SOĞUK ASFALT YAMA ÇALIŞMASI

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Gerçekleşti

BİLGİYE, EMEĞE VE GELECEĞE ADANMIŞ BİR YATIRIM: BOL-DAV BİLGİSAYAR LABORATUVARI AÇILDI.

BAŞKAN AYNACI’DAN İL MÜDÜRÜ ERDOĞAN’A ZİYARET

Bolvadin’e Yeni TOKİ Hayırlı Olsun!

Yükleniyor

Taytak: Eğitimi güçlendirmeden Türkiye Yüzyılı inşa edilemez

Bolvadin belediyesi kalıcı çözümler üretiyor

BOLVADİN BELEDİYESİ FİNİŞERİ, EMİRDAĞ OSB’DE LOKAL ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

BAŞHEKİM ACAR OTİZMLİLERE MÜJDEYİ VERDİ

Başkan AYNACI’dan Arıyem İşletmesine Ziyaret

Başkan AYNACI’dan Avşar Emaye’ye Nezaket Ziyareti

HİSAR MAHALLESİNDE KALDIRIM VE PARKE YOL TAMİR ÇALIŞMASI

TDİ OSB’de İmar ve Altyapı Projeleri İçin İmzalar Atıldı

BOL-DAV; SİVİL TOPLUMUN EN PRESTİJLİ ÖDÜLLERİNDEN BİRİNE LAYIK GÖRÜLDÜ

BAŞKAN AYNACI, ZABITA PERSONELİYLE BULUŞTU

Başkan Derviş Aynacı, Bolvadinli Gazetecilerle Horan Parkı'nda Buluştu

TAYTAK BAŞARDI

Av. Hakan Şeref Olgun Hukuk-Seçim İşleri ve Parlamento ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atandı.

BAŞKANLAR MİLLETVEKİLİ TAYTAK’I ZİYARETİ ETTİ

Soylu hem ağladı hem ağlattı

SSL Sertifikası Nedir?

WordPress Kurulumu

İnternet Hizmetlerinde Ekonomik, Pratik ve Kalıcı Çözümler

İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci, BİLSEM Yıl Sonu Şenliği’ne Katıldı…

Ömer Peker e-Twinning Avrupa Özel Ödülü’ne layık görüldü.

2 Haziran Pazar günü Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavları yapılacağında Gürültü Kirliliğine Dikkat Edelim

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, mayıs ayı boyunca tüm ilçeleri ziyaret etti.

Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesinde Sınav Simülasyonu Tamam

HAYDİ ÇOCUKLAR HAFIZ OLMAYA...

‘Sosyal Medya Kullanımı ve Bağımlılık Semineri’

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS): Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

İŞ TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR.

Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne teknik gezi düzenlendi.

Belediye Başkanı Derviş Aynacı'dan Engelliler Haftası Ziyareti

Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve Belediye Başkanı Derviş Aynacı, İller Bankası A.Ş Genel Müdürü Recep Türk’ü makamında ziyaret ettiler.

Emirdağlı Fırıncıların İsimleri Mahalle Fırınlarında Yaşatılacak

Bolvadin Belediyesi Haşere ilaçlama çalışmalarına başladı.

YENİDEN REFAH DOĞRUÖZ DEDİ

Bolvadin Kadın Kültür Evi ve Kızılaydan örnek davranış

BOLVADİN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE HER DAİM HUZUR VE ASAYİŞ

BOLVADİN'DE TAYİNİ ÇIKAN POLİSLERE VEDA YEMEĞİ

BOLVADİN BELEDİYESİ YAYA GEÇİTLERİ VE KASİSLERİ BOYUYOR

ÇOCUK DOKTOR'U BÜLENT CANSU EMEKLİ OLDU

HOYEK BOLVADİN’İ AKÇAABAT’TA TEMSİL EDECEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9