Hoşgeldiniz  

YEDİKAPILAR MANASTIRI HAKETTİĞİ DEĞERİ KAZANACAK

admin | 05 Nisan 2021 | Uncategorized A- A+

YEDİKAPILAR MANASTIRI HAKETTİĞİ DEĞERİ KAZANACAK

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Dr. Mehmet Boztepe, Mehmet Keklik, Kaymakamlar ve ilçe protokolü de eşlik etti.

Yedikapılar Manastırı’na Ziyaret

 Bolvadin Kemerkaya Köyü Muhtarlığını ziyaret eden Vali Çiçek ve beraberindeki heyet, muhtar Osman Ödemiş’ten Kemerkaya Köyü hakkında bilgiler aldı. Vali Çiçek, muhtar Ödemiş’e Kemerkaya için bir talebi olup olmadığını sorarak, talepleri dinledi. Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki heyet Kemerkaya köyünde bulunan ve Bizanslılar döneminden günümüze ulaşan, içerisinde şapel ile mezar odalarının da bulunduğu Yedikapılar Manastırını inceleyerek, bölgenin turizme kazandırılması için yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.

Yedikapı Barajı’nı İncelediler

Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki heyetin bir sonraki ziyareti 2014 yılında yapılan, 3 Milyon m³ su depolama kapasitesi ile 9.029 dekar tarımsal arazinin modern sulama sistemi ile sulanmasını sağlayan Yedikapı Barajına oldu. Barajda incelemelerde bulunan Vali Çiçek, bakanlığı döneminde bu tür yatırımların şehrimize kazandırılmasını sağlayan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.

El Emeği Ürünleri İncelediler

Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyeleriyle birlikte Bolvadin ilçesine geçti. Burada ilk olarak kısa sürede bitirilerek hizmete açılması planlanan Bolvadin Kadın Kültür Evi’ni ziyaret eden Vali Çiçek ve beraberindeki heyet, çalışmalardaki son duruma ilişkin bilgiler aldı. Ardından Bolvadin Kadın Kooperatifi üretim atölyesini ziyaret eden Vali Çiçek ve protokol üyeleri, kadınların el emeği ile ürettiği hasır sepetler ve dekoratif ürünlerin üretim aşamaları hakkında bilgiler aldı.

474 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
@2023 Bolvadin Kent Haber & Yedikapı Ajans Tüm Hakları Saklıdır.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle