Hoşgeldiniz  

LAVANTA BAHÇELERİ

admin | 01 Ağustos 2023 | Genel, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
bolvadinkenthaber@hotmail.com

Bugün bakıyorum da pek çok yerde lavanta bahçeleri şehrin tanıtımında büyük rol oynuyor. Çevremizdeki ilçelerin küçüklü büyüklü birçok lavanta bahçesi var . Güzel kokusu ile insanları cezbediyor. İlaç sanayisinde de hatrı sayılır yeri bulunmakta.

Nerden çıktı Lavanta bahçesi demeyin. Zamanın birinde Bolvadinimize genç bir Kaymakam atanır. Genç kaymakam memleket için birşeyler yapmaya çalışan sempatik biridir. Memleketi geliştirmek için bir çok proje üretir. Bunlardan biride Dipevler köyü civarına Lavanta ekimi ve bahçeleri oluşturmaktı. Gerekli fizibilite çalışmaları yapılır. Bahçe için yer oluşturulur fakat zaman olur Kaymakam beyin tayini çıkar. Bizim projede rafa kalkar.

Sözün özü proje devam etseydi şimdilerde reklam aracı olarak kullanılan lavanta bahçelerinde önce Bolvadinimizi lavanta bahçeleri olacaktı. Kadın kültür evlerimizde bunlar işlenecekti. Yine Bolvadin Organize Hayvancılık projesi de başka bir örnek teşkil etmekte.. Neden olmadı? Proje neden rafa kaldırıldı? Bir çok soru sorulabilir. Önemli olan yargılamaktan çok tekrar enerjimizi toparlayıp, çalışmaya başlamak ve aynı yerde takılı kalmamaktır. Yoksa geçmişi yargılamakla daha çok zaman kaybederiz.  Saygılarımla…

Barış Ceylan Ak.

01.08.2023

67 Kez Görüntülendi.
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
@2023 Bolvadin Kent Haber & Yedikapı Ajans Tüm Hakları Saklıdır.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle