Hoşgeldiniz  

BOLVADİN TOKİ MÜJDESİ BEKLİYOR

admin | 12 Mayıs 2022 | Genel, Gündem A- A+

BOLVADİN TOKİ MÜJDESİ BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında “TOKİ’ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız.” demişti. Erdoğan’ın sözlerinin ardından iktidara yakın Sabah gazetesi, TOKİ’nin 81 ilde 150 bin konut inşa etmeyi planladığını, hane halkı geliri 10 bin liranın altında olanların başvuru yapabileceğini duyurdu.

Bolvadin de bir çok dar gelirli vatandaşın merekla beklediği müjde den Bolvadin de nasibine düşen payı almak istiyor.

81 il de yapılacak olan toki den Afyonkarahisarın en büyük ilçesi kadim kentimizin vatandaşları da faydalanmak istiyor.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın detaylarını haziranda açıklayacağı kampanyayla dar gelirli aileler için 81 ilde 150 bin sosyal konutun daha inşa edilmesi planlanıyor. Edinilen bilgilere göre, ev sahibi olmayan dar gelirliler için konutlar yüzde 10 peşin, 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli olarak satılacak. Evlerin fiyatları 400 bin TL bandında olacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde TOKİ eliyle yapılacak konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL’den fazla olmayacak. Bu rakam İstanbul için 11 bin 500 TL olarak uygulanacak.
Konutlara başvurabilmek için mevcutta T.C. vatandaşı olunması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olunması, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olunması gerekiyor.
Projeye başvuracakların yine TOKİ’den konut satın almamış olması ve konut kredisi kullanmamış olması (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) şart.

384 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
@2023 Bolvadin Kent Haber & Yedikapı Ajans Tüm Hakları Saklıdır.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle